Boktips - eller inte

De senaste veckorna har jag bland annat ägnat mig åt att läsa på om guld och silver och så. Och en av de texter jag tagit mig igenom är den som visas i bilden nedan, en investeringsguide skriven av en guldmånglare i USA. Utgiven 2008, vilket är värt att ha koll på (se förra inlägget).

Boken är intressant, faktaspäckad och tänkvärd, även om det litet halvaggressiva och uppfordrande tonläget kan bli en aning påfrestande ibland. Typ: Nu har du fått kunskap. Om du inte använder den, får du skylla dig själv.

Budskapet?

1. När civilisationer och valutor kraschar, är det bara guld och silver som står sig. Så har det alltid varit.
2. Dagens pengar är låtsaspengar, vars värde är godtyckligt och utspätt. Och värre blir det.
3. USA och dollarn kommer att krascha. Civilisationen gå under.
4. Och då kommer guld och silver att ta över.
5. Förmögenheter försvinner aldrig, de överförs från tillgångsslag till tillgångsslag.
6. När hela världen (USA) och dollarn kraschar blir förmögenhetsöverföringen abnormt stor. Från papperspengar till guld.

Slutsats: Köp guld och silver. I fysisk och omsättningsbar form (mynt) eller per gram typ. Förvara det hos dig hemma eller i åtkomliga säkerhetsvalv, helst flera och i olika stater. Lita inte på regeringen, bankerna, det finansiella systemet, stater, grannarna, fondbolag, etc. Håll dig under radarn. Bara den som har guld och silver kommer att klara sig i den ekonomiska storm som nalkas. Om han eller hon är smart.

Ungefär så låter det. När författaren går som längst. Och då väntar man bara på råden om självhushållning, konserverad mat, stearinljus, hemsnickrade luftvärnskanoner, reservhem, flyktvägar och så. När stormen kommer typ.

Men där hamnar författaren ändå aldrig riktigt.

Och det är tur: För boken är rätt gedigen. Och lärorik. Och inte alldeles utan poänger.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Plan och verklighet

Aktieläget