En sexhistoria

Med anledning av tanken att sex är politik.

A lever ensam. Har alltid gjort. Det har ej funnits skäl att binda sig, att dela liv med någon annan. Nu är det fredagskväll och A har tråkigt. Fotbolls-EM är slut. Inga öl finns i kylen. A tänker att det kanske kan vara läge att gå ut. Knata ner på puben och ta en pilsner. Kanske det händer något intressant.

B är gift, men för tillfället ensam hemma. B är kåt. Det blir för sällan med C. Och C är ganska tråkig så. B tänker att det vore skoj med ett äventyr. B bestämmer sig för att gå på lokal. För att se om det finns någon där som kan vara intressant att göra det med. Åtminstone kolla läget. Så får man se hur det blir.

På puben är det sorligt. Litet skumt och trångt. A och B kommer i samspråk. A känner intresset komma smygande. B vill. De smuttar på glasen, de ler mot varandra. B rör vid A. A vid B. Trevande, litet sökande. B vill att A följer med hem. A blir glad och förväntansfull. De går. A tar B under armen och nära varandra vandrar de genom stan.

A och B kan inte hålla sig. De smiter in på en parkering. De gör det bakom några bilar. De låter. Någon öppnar ett fönster i huset intill. Det är skönt. B är nöjd. A är nöjd. De använde inget skydd.

De går vidare hem till B. De gör det si. De gör det så. De gör det här. De gör det där. A kommer en gång. B kommer tre. A kommer igen. De somnar i varandras armar. Nära.

På morgonen gör de det igen. Både si och så och här och där. De äter frukost. Dricker te. De ler mot varandra. De växlar nummer. De kanske ska ses igen.

B ger A en tusenlapp till taxin. A blir förvånad och försöker protestera. B ler och säger att det har A gjort sig förtjänt av. A tar emot pengarna. De kramas.

A går. Hela vägen hem. B tappar upp ett bad och slappnar av. Känner sig litet skyldig, men inte så mycket. När A kommer hem lägger sig A på soffan och somnar. Tillfreds.

Och det man kan undra över nu, är vad staten bör ha för synpunkter på det hela. Och över om staten bör försöka främja eller hindra vad A respektive B har gjort. Och i så fall att staten nu bör göra något, hur bör det då ske?

Ska staten ha synpunkter på

- vilka A och B är?
- deras motiv?
- vad de gjorde med varandra?
- hur de gjorde det?
- var de gjorde det?
- när och hur många gånger de gjorde det?
- konsekvenserna det fick eller kunde få för dem eller för någon annan, t.ex. C?

Finns något som behöver regleras? Främjas? Hindras? Motarbetas? Beivras? Informeras om?

Och i så fall hur?

Därtill: Bör statens värdering av historien påverkas av om

- A är 25 år, B är 55 år?
- A är man och B är kvinna?
- A tjänar 60000 kr/mån och B tjänar 25000 kr/mån?

Eller någon annan kombination av ålder, kön och inkomst?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Plan och verklighet

Omviktning