Neutralitet

Läser nyhetsflödet och försöker ta ställning i den mycket viktiga frågan om könsneutrala toaletter, men misslyckas. Blir inte klok på om tanken är att det ska finnas en sorts toaletter, som används av alla, eller tre olika sorters toaletter, som bara får användas av separata kategorier. Sen finns ju de där RWC, med eller utan skötbord, men de kanske inte räknas längre.

Enklast vore väl om man höll sig till en sorts toaletter, som alla kan nyttja, men jag misstänker att en sån lösning innehåller någon form av identitetspolitisk fallgrop som omöjliggör det hela.

Tillägg: När jag nu läser litet mer noggrant, framgår det med all önskvärd tydlighet att debattörerna anser att man ska avskaffa könsindelningen, inte bara för toaletter, utan även för omklädningsrum, t.ex. på badhus och kommunala idrottsanläggningar.

Intressant.

Själv minns jag vilket oherrans liv det blev i en stad i landet, när en gentleman råkade gå fel och en aning otänkt trampade in bland de nakna kvinnorna i deras omklädningsrum på det lokala badhuset.

Nå, för egen del känns det bäst att inte göra något tydligt ställningstagande i frågan.

Intar därför en oerhört feg och inställsamt mellanmjölksaktig men strikt neutralitet i dessa frågor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Plan och verklighet

Aktieläget