Om

Bloggen handlar främst om mina privatekonomiska funderingar. Med det kan man mena mycket, men mest handlar det om hur jag sköter mitt sparande i aktier och fonder. Av och till gör jag ett nedslag i frågor som handlar om prylar eller konsumtion också.

Mitt mål är att gradvis öka mitt ekonomiska oberoende. Inte så att jag drömmer om att sluta arbeta, utan mer av en slags trygghetsskäl. Livet kan nämligen strula till sig ganska snabbt och i sådana situationer är det värt att ha en slant för bevarat handlingsutrymme.

Jag vill numera alltid vara beväpnad med en Plan B och ha en beredskap inför livets Svarta svanar. Inspiration hämtas ur den s.k. prepper-rörelsens allmänna attityd till saker och ting: Man bör vara förberedd. På allt. Så det kan nog landa ett eller annat inlägg som bygger på den typen av tänkande också.

En del av min tillvaro som prepper light handlar om träning. Ska man klara diverse påfrestningar livet kan föra med sig, är det bra inte bara med kunskaper och utrustning, utan även med tillräcklig fysisk reservkapacitet. Kondition och styrka prioriteras, men rörlighet, balans och uthållighet lämnas inte helt och hållet därhän.

Sedan har jag också ett allmänt samhällsintresse. Så jag kommer ibland att lägga ut texten kring sådant.

Det jag inte gör här är att ge råd eller liknande. Inom ekonomiområdet, liksom inom många andra områden, är jag självlärd amatör. Så mina skriverier här handlar bara om hur jag gör, hur jag tänker och vad jag grundar mina funderingar på.

Bloggen skrivs anonymt. Jag vill känna mig fri att pröva även en eller annan halvtänkt tanke och  kanske också utgjuta mig över saker och ting som händer i min närmiljö.

Sidan uppdaterad: 2019-04-09

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Genomsnittlig effektiv årsavkastning

Augusti - Sammanfattad

Diversifiering - exempel