Vänstersvängar

Efter dagens fysiska aktiviteter kollar man in nyhetsflödet. Och upptäcker då att kommunisterna åter tillåts påverka samhällsutvecklingen.

Naturligtvis handlar det om skatter och då om höjningar av missunnsamhetsskäl. Det är, om man ska tro kommunisternas talesman i ärendet, Ulla Andersson, fri säsong på de som har något att spara, särskilt om de råkar vara män. Investeringssparkontot är måltavlan och nu ska avkastning och behållning i ökad grad konfiskeras. Som nån slags straff.

Inget av detta förvånar eller är oväntat. Man suckar litet, noterar att det klåfingriga politiska vansinnet har återkommit och börjar grunna över hur man ska kunna övervintra detta den här gången, utan att förlora för mycket av den självständighet och det oberoende man genom enkelt leverne och sparsamhet har byggt upp de senaste åren.

Dags att leta möjligheter utifrån nya förutsättningar. Att låta såna där styra över en är uteslutet.

Närmast till hands är att på klokt sätt dribbla med lån och ränteavdrag för att kompensera sig. Annan möjlighet är att sälja somt man idag har inom ISK och då placera i fysiskt guld, som då självklart ska förvaras på ställe okänt av och oåtkomligt för Staten.

Kommunisternas senaste vansinnesförslag fick en omedelbar effekt för mig: Min skattemoral kraschade. Hädanefter ska så mycket som möjligt hållas undan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Genomsnittlig effektiv årsavkastning

Träningsambitioner - juni

Finjusterar