Ett inlägg

Sitter och försöker samla mig till arbete efter årets semester, som blev litet konstig eftersom återhämtningen efter Coronasmällen i våras inte verkar helt avslutad. Formen är sänkt jämfört med tidigare normalläge.

Innehållsligt blev semestern dock bra, med uppfylld ambition att få se sidor och delar av landet man tidigare inte har sett. En eller annan utsikt av rang har det också blivit.

Månaden juli blev dock dyr, med en sparkvot om minus 26 %. Totalt sett under året landar den dock hittills på plus 26 %, vilket är något litet mer än planerat. Genom det och årets avkastning växer tillgångarna. 

Aktuell prognos ger vid handen att de till årets slut kommer att ha ökat med drygt 22 %, där det egna sparandet under året kommer att stå för fyra tiondelar av ökningen. Allt under förutsättning att utvecklingen framåt uppfyller mina antaganden om "normal avkastning".

Bloggandet om privatekonomin ter sig dock inte lika angeläget nu som tidigare. Förr fyllde det en funktion som motivator, som ett sätt att hålla sig själv på spåret. Det behövs inte på samma sätt nu när tidigare mål börjar nås med råge.

Ett alternativ som jag nu grunnar över är att dra ner sparkvoten. Frågan är om den verkligen behöver ligga så pass högt som kring 25 %.

Under eventuell omorientering, alltså. Och en stängning av den här bloggen ligger i korten. Perspektivet känns för snävt numera. Och att skriva bredare kräver namnändring. Eller ny blogg.

F.ö. väger jag 84,5 kg för närvarande. Det är minst 10 kg för mycket.

Åt detta ska något göras.

Kanske ska jag börja skriva om det. Och om hur det går på tipset.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Plan och verklighet

Aktieläget