Frekvens

Inläggsfrekvensen här på bloggen har kraschlandat nu under november. Skälen till det är antagligen många, men kan sammanfattas: skrivlusten har trutit. Kanske beroende på världsläget, som jag inte får någon som helst ordning på och därför inte riktigt vet vad jag ska leverera för synpunkter om.

Men nu är ju inte bloggen primärt till för att kommentera sånt, utan är mer till för att uttrycka funderingar kring min ekonomi och mitt sparande. Och när det gäller det har det helt enkelt inte varit så mycket att säga heller. Viktmodellen för fonderna gäller, justeringar har gjorts. Nysparandet går resten av året in på konto, så inte heller där finns många funderingar att lägga ut.

Det rullar helt enkelt på.

Enda undantaget är det nya äventyret med aktier, men då det sker ganska tanklöst finns än så länge inte så mycket vettigt att säga. Basen för sparandet ligger fortfarande i fonder och så kommer det att vara. Aktieportföljen har en rätt extrem chansningskaraktär och så kommer det också att fortsatt vara. Och mer än 10 % av det totala innehavet ska inte hamna där.

Inför december gäller nu att fond- och aktieutveckling följs. Utvecklingen noteras, men mer än så görs inte. Nysparande går in på konto.

Det är allt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Förmögenhetssammanställning med extra allt

Andra slags spekulationer