Smaklösa snillen

Nåja. Hur snillrik församlingen egentligen är kan man nog också ifrågasätta. Liksom en del mer eller mindre insyltade och småbittra ex och andra kommentatorer.

En del missförstånd verkar väl också segla runt, som i den här artikeln. För den där kulturprofilen som påstås ha ägnat sig åt livsstilsmönster som av någon underlig anledning beundras av Hr Horace Engdahl är ju inte själv med i församlingen ifråga, utan det är hans fru som är det.

Vilket då ställer uteslutningskraven som gäller henne på en annan hylla än på övergreppshyllan. För ska hon Frostenson kastas ut må det välan ändå grundas på något som hon har gjort (och som är av relevans för själva akademiens arbete), inte på något som hennes make har gjort. Det verkar litet knasigt om någon nu på allvar skulle driva tesen "du har visat dåligt omdöme genom att gifta dig med ett svin, därför får du inte vara med längre".

Tänker jag.

Men vad vet jag, som inte tillhör den s.k. kultureliten ... den där med snille och smak ...

(Nu kan det ju finnas andra skäl att utesluta henne, som är av relevans. Men det är inte det jag nu reagerat mot. Utan det jag reagerat mot är såna som driver tesen att hon bör kastas ut på grund av hennes makes påstådda övergrepp.)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Plan och verklighet

Aktieläget