Ibland spelar jag

Ibland händer det att jag spelar. På rena turspel, som Lotto, Triss eller Eurojackpott. Oftast dock på sportspel, som Oddset, Stryktipset eller på Bomben.

I allmänhet är det där att lura sig själv och inkomna vinster höjer sig sällan över tid över gjorda insatser. Totalt sett är det en förlustaffär sånt.

Så varför göra det?

Det enklaste svaret har väl med nöje och litet spänning i tillvaron att göra. Blotta möjlighet att på Eurojackpott landa 10-90 miljoner EUR är fascinerande. Och för mig är den möjligheten värd de 25 kr i veckan jag avdelar dit. Visst, jag vet att jag skulle kunna använda de 1300 kr det innebär per år bättre, t.ex. i sätta dem i fonder med förväntad avkastning om 10 % årligen och på så sett tjäna på det, men på vald spelnivå är det för mig värt att spela spelet för att ha en 100-miljondels chans till fantasisummorna.

Bombenspelandet fyller annat syfte. Här handlar det om att förgylla tittandet på en eller annan match, som nu under damernas fotbolls-VM.

För någon vecka sedan var jag också på trav. Kan noll om hästar och spår och så, men det var mest en social grej och på så vis trevligt. Kanske blir det casinospel snart också, även det mest av sociala skäl.

Så spelande kan vara kul, om man inte låter det skena iväg och inser att det handlar om nöje som kostar, med viss chans till något annat. Men inte mer. Och man bör inte göra som bekant gör: bara räkna vinsterna och glömma insatserna och förlusterna.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Förmögenhetssammanställning med extra allt

Andra slags spekulationer