En lördag i juli

Två veckor kvar av semestern. Placerad i en fåtölj efter att ha varit ute och åkt några dagar. Vattenfall och öar i senaste minnesstrukturerna. Kaffe i en mugg på bordet. 

Kostnadsexplosionen fortsätter. Bilbränsle, restaurangmat och hotellrum står för merparten. En resa kvar på semesterprogrammet. - Nöjd är man med utflykterna hittills, som fört en till ställen man alltid velat besöka. Vädret har inte bekommit en särskilt, då preferensstrukturen man har lägger liten vikt vid sol och bad. Vyer är vad man söker.

Annars funderas det. 

Mitt sparande gynnas av information, men min tid är begränsad. Alltså finns värde i förädlad information och jag har åter blivit medlem i Aktiespararna. Mest i syfte att få tidningen, men även för en del annat. Möjligen kommer man att börja delta i en eller annan aktivitet, men det beror på hur de lokala förmågorna ter sig.

Funderas görs det också över tillgångsallokeringen. Hur den nu är tänkt att se ut framgår under fliken Min Egen Fond och jag är väl hyfsat nöjd. Men man ska alltid leka med alternativhypoteser och det är ju möjligt att en mer koncentrerad tillgångsuppsättning är värd att grunna över i alla fall.

Där grunnas det även över hävstångseffekter, positiva och negativa. Har ju med begränsad framgång testat warrant-spekulationer, men såna instrument är ju konstruerade för att främst gynna andra än mig. Ett alternativ är att börja dribbla med belåning, dvs. att låna med tillgångarna som säkerhet för att köpa nya tillgångar. Det känns inte riktigt som läge för det just nu, men torrsim under en period för att lära sig skadar inte. Det kan finnas anledning att använda möjligheten inom delar av det nu befintliga beståndet. Men här må man räkna en del först, så att man har klart för sig hur riskökningen ser ut och vilka konsekvenser det skulle få om det skiter sig.

I övrigt: Vila några dagar, innan nästa långtur.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Ett partiprogram

Plan och verklighet