Aktivt eller passivt?

Debatten rasar igen, upptäcker man här via Omni ekonomiapp. En kommunikationsmänniska från Lannebo står för ett märkligt inlägg där han ger sig till att i princip påstå att Harry Flam inte begriper sin egen forskning.

Den som vill ta del av synpunkterna kan besöka realtid.se. Ids inte gå in i detaljerna.

Själv nöjer jag mig istället med att leta upp de fonder Lannebo har som investerar brett på den svenska aktiemarknaden och därmed i placeringsinriktning är mest jämförbara med indexfonderna på samma marknad. De båda fonderna har de senaste tre åren levererat riskjusterad avkastning om 0,77 respektive 0,83, mätt som tre års Sharpekvot. Snittet för de 16 indexfonder som finns i Avanzas utbud landar på 0,80, med en variation från 0,72 till 1,13. (Variationen beror på litet olika inriktningar bland indexfonderna t.ex. när det gäller val av jämförelseindex.)

Same, same, but different.

Kommentarer

  1. Hej! Lannebo har tre fonder i kategorin Sverige: Lannebo Sverige, Lannebo Sverige Plus och Lannebo Sverige Hållbar. De har en Sharpekvot på 0,77 , 0,83 och 1,3 dvs. ett snitt på 0,97. Sharpekvoten kan du se i månadsrapporterna som finns på Lannebos hemsida.

    Vänliga hälsnignar,
    Viktor Ström, kommunikationsmänniska på Lannebo

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Andra slags spekulationer

Vinster i välfärden