Aktivitetsmätarmojängen

Den är litet kul den där mojängen man köpte förra veckan.

Själva mätarmojängen består av en grunka man bär i ett armband. Och sedan tankar man över data till en app. Och i appen eller på en webbsida kan man sedan skåda hur aktiv man har varit under dagen, räknat i antal steg då. Information får man även om förbrukade kalorier och om tillryggalagd distans, men dessa senare uppgifter tar jag med en nypa salt. Mojängen ifråga spårar inte genom GPS, utan distansens uppskattas genom inlagt standardvärde för steglängd. Gånger stegfrekvensen då. Kaloriförbrukningen skattas uppenbarligen som funktion av stegfrekvens och vikt.

På webbsidan läggs ett diagram ut över antal steg över tid. Diagrammet här nedan visar gårdagens mönster, som är ungefärligen samma som to-fr förra veckan och idag. De bägge rödare staplar som visas vid 12- respektive 13-tiden utgör promenaden till lunchrestaurangen och tillbaka till arbetsplatsen.

Uppenbarligen rör man sig snabbare och mer energiskt på väg tillbaka än på väg dit. Kring skälen bakom detta förhållande kan man grunna.

Antal steg över tid 2017-08-21

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Förmögenhetssammanställning med extra allt

Andra slags spekulationer