Värdet av populism

Kort liten kommentar med anledning av den idioti som nu utspelar sig på grund av det sanslösa förakt för kunskap, fakta och förnuft som kännetecknar världen.

Det intellektuella värdet av populistiska budskap är lika med noll. Vänsterpopulism är populism och därmed värdelös. Högerpopulism är populism och därmed värdelös. I grunden.

Icke desto mindre kan stolpskott som Boris Johnson få gehör för sina idiotpåståenden. Nu i formen av att ingenting egentligen kommer att behöva förändras för britterna. De kommer att kunna både äta kakan och ha den kvar, utan att behöva ta något som helst ansvar för det gemensamma hela. F'runderligt är det hur man först kan hetsa fram en opinion i en folkomröstning och sedan, när resultatet fallit ut, mena att det inte är så särdeles bråttom att genomföra det man själv förespråkat. Och alltså samtidigt påstå att beslutet egentligen inte kommer att få några som helst konsekvenser.

Härifrån ter det hela sig urbota korkat.

En som däremot synes mig ha koll är Joris Luyendijk. Det sorgliga i den bilden är bara att problemet inte bara infekterat det där konstiga öfolket. I mina ögon har det under de senaste 20 åren i ökad grad även kommit att förgifta den ankdamm vi kallar Sverige.

Mörker.

Kommentarer

  1. Svar
    1. Mycket intressant. Har läst hans bok Simma med hajar och den stämde till eftertanke. Och guldköp.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Förmögenhetssammanställning med extra allt

Andra slags spekulationer