Fondinnehaven

Tänkte visa en sammanställning över de aktuella fondinnehaven, dvs. de faktiska fonder jag har. Under fliken Min Egen Fond (MEF) redovisas bara principuppbyggnaden, men i tabellen nedan är fonderna angivna tillsammans med aktuell p/e-värdering enligt Morningstar och antalet aktieslag i respektive fond enligt samma källa.

Visst överlapp finns mellan fonderna, så att samma aktieslag kan ingå i flera, men totalt sett bör det totala antalet företag jag via fonder har aktier i uppgå till något litet mer än 2000.

Enligt viktmodellen min ska huvudregionerna stå för 50 % av MEF, sidoregionerna för 6 % och branschfonder plus guld för 11 %. Resten utgörs av aktier, räntefonder och behållningen på sparkontot.

Det finns fonder i nu aktuellt innehav jag funderar på att byta ut, men i stort är jag nöjd med nuvarande sammansättning. På grund av inlåsningseffekter för den del av innehavet jag har på vanligt fondkonto finns en del underligheter, t.ex. dubbleringen av indexfonder inriktade på Sverige. Trots att jag helst skulle vilja lämna allt som har med Swedbank att göra åt sitt öde, behåller jag dock en del av Roburs fonder då bättre alternativ saknas (Access Asien, Östeuropa, Technology och Fastighet).

Tabellen:

Aktuellt fondinnehav

Kommentarer

  1. Själv har jag bara 4 fonder, dnb teknologi och robur technology i mitt PPM. I tjänstepension och gammalt pensionssparande D&G småbolag och robur ny teknik, privat sparande uteslutande i aktier

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt val styrs av att jag vill ha det mesta spritt över globen. Försöker risksprida så mycket som möjligt.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Genomsnittlig effektiv årsavkastning

Augusti - Sammanfattad

Diversifiering - exempel