Måluppfyllelse 2017

För att ha någon slags styrsel på ekonomiutvecklingen håller jag mig med ett antal mål för året. Måluppfyllelsen ser i dagsläget ut såsom beskriv här nedanför:

a. Likvida medel ska upp till 40 000
Syftet med det här målet är flerskiktat: att bygga upp en tillräcklig kontantbuffert, att skrapa ihop rolighetspengar på sluta röka kontot och att eftersträva överskott på lönekontot. Avstämningsdagen är den sista var månad. Den sista mars låg måluppfyllelsegraden på 97 %, så målet bör kunna nås relativt snart.

b. MEF ska upp till 350 000
Om allting fortsätter att utveckla sig enligt det kalkylerade normalläget, så kommer det här målet att nås i november. Men det beror då på hur marknaderna kommer att bete sig under resten av året. Den sista mars låg måluppfyllelsegraden på 84 %.

c. Finansiella tillgångar, exkl. kredit, ska upp till 600 000
Också för det här målet beror chansen att nå det på hur marknaderna fortsätter att utvecklas under resten av året. som det ser ut just nu verkar det som att det kan komma att nås i november. Graden av måluppfyllelse låg den sista mars på 85 %.

d. Nettoförmögenheten ska upp till 750000.
Även här ser det ut som att målet ska kunna nås i november. Måluppfyllelsegraden låg den sista mars på 90 %.

e. MEF ska utgöra 75 % av de finansiella nettotillgångarna
Här är jag mer osäker kring frågan om när målet ska kunna nås, då det är litet sammansatt. Den sista mars låg i alla fall måluppfyllelsegraden på 57 %.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Förmögenhetssammanställning med extra allt

Andra slags spekulationer