Fragment

Spanar igenom nyhetsflödet.

1. Asienbörserna lär visst ha skuttat uppåt och i mitt flöde dyker bubbelvarningar upp. Och när bubbelvarningar dyker upp, dyker även lugnande besked om att inga bubblor synes än upp. Inspirerad som man är av Nassim Nicholas Taleb konstaterar man att kommentatorer, analytiker, s.k. experter, prognosmakare, m.fl., sällan är något att bry sig om. De har oftast fel.

2. En sparekonom luftar sig också i offentligheten med anledning av kronans försvagning och rekommenderar att folk sköter sina växlingar inför semestern redan nu, eftersom kronan kan komma att ytterligare försvagas. Själv slog jag en koll i en bok om makroekonomi som jag har därhemma, som levererar ett citat av Alan Greenspan med innebörden att han inte kände till någon modell som var bättre att förutspå växelkursförändringar än slantsingling är. I det ljuset känns det magstarkt att rekommendera just nånting när det gäller växlingar inför semestern. Det kan gå hur som helst.

3. Socialdemokraterna i Göteborg har visst haft någon slags kris av personkaraktär. Media kastar sig naturligtvis över skeenden av det slaget som hungriga vargar över ett bytesdjur. Själv grunnar man över den mer långsiktiga krisen i det partiet, dvs. den strukturellt betingade försvagningen av det traditionella väljarunderlaget. Att somliga LO-fack drar undan sitt ekonomiska stöd till partiet är ett tecken på det, liksom att LO aktivt visar sitt intresse för att samarbete med det mest ansvarsbefriade överbudsparti som finns (vänsterpartiet) är ett annat.

4. Utanför fönstret är vädret så pass vackert, att man helst vill gå ut. Istället måste man gå på ett möte man helst skulle slippa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Genomsnittlig effektiv årsavkastning

Augusti - Sammanfattad

Diversifiering - exempel