Förutsägelser

Ett antal s.k. experter har efter Frans vinst i det där melodispektaklet klivit fram och meddelat allmänheten sina synpunkter. Låten är tydligen blek och kommer enligt den förmenta expertisen inte att lyckas i sluttävlingen på den europeiska nivån. På grund då av att den är blek och intetsägande och på grund av att särskilt östeuropéer vill ha barbröstade män på scen som är mer utlevande häftiga och bankar på trummor, bakom nån mer lättklädd donna då, kan man förmoda. Och låtarna ska då antagligen vara mer larmande i största allmänhet för att gå hem.

Nu brukar ju inte den typen av s.k. expertis vara särskilt träffsäkra i sina förutsägelser. Det kan man konstatera om man minns Tetlocks studier, som i och för sig handlar om allvarligare saker än Eurovision-tävlingar av pling-plong-typ, men är tillämpliga även här.

Och för Frans eventuella framtida framgång talar ändå att han i den lokala tävlingen faktiskt vann över låtar som enligt den så kallade expertisens kriterier skulle ha haft större chans. Frans vinst förklaras bort genom att påstå att han charmade bort de andra bättre låtarna.

Fan tro't. Här tror man att det kommer att gå bättre än den så kallade expertisen tror. Helt enkelt för att låten och framförandet har vad man kan kalla "det".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det ekonomiska kretsloppet - värt att ha i åtanke

Förmögenhetssammanställning med extra allt

Andra slags spekulationer